Nejlevnější Protherm Ray 9KE 0010023671
Dlouhodobě skvěle hodnoceno: Protherm Ray 9KE 0010023671

Už jste to četli? Tady jsou ty nejlepší elektrické kotle 2024
Přehledně:
nejlepší elektrické kotle z hodnocení, recenzí i testů

 

Výběr nejdůležitějších informací:

 

NOVÝ žebříček TOP produktů v ČR, SK, DE a PL
Tohle byste měli číst a vyhnete se chybě, kterou udělá většina lidí

Většina lidí dělá při výběru chybu. Hledají rychlá řešení, podcení množství informací a neověří si je z více zdrojů. Neopakujte to, co ostatním denně komplikuje jejich život. Srovnejte si to, co je zajímavé na našem trhu s tím, co oceňují zákazníci v okolních zemích.
Proč? Budete si jistí, že neplatíte pouze za produkt s dobrou reklamou, ale vyberete si to, co vám skutečně bude spolehlivě sloužit.
Hledáte nejlepší elektrické kotle? Pak jste na správném místě. Připravili jsme pro vás přehledné žebříčky nejzajímavějších výrobků z českého a zahraničního trhu. Jsme féroví: přestože je žebříček zpracován zcela nezávisle z širokého spektra informací dostupných na internetu, nejedná se o reklamu, ale vyjadřuje subjektivní názor a nikoho nenutí se jím řídit. Může také obsahovat partnerské affiliate odkazy.

S námi máte jistotu správného výběru značky, modelu, nejvýhodnějších parametrů i TOP poměru cena / výkon.
Oblíbené elektrické kotle podle zákazníků z českého, slovenského, německého a polského trhu vám usnadní rozhodnutí jaký výrobek vybrat. Tak pojďme na to!

 

Jak vybrat elektrický kotel?

  1. Přestože je elektrický kotel poměrně cenově dostupný, cena za vytápění elektřinou patří k těm nejvyšším. 
  2. Při výběru elektrického kotle se soustřeďte na jeho topný výkon, účinnost a způsob připojení do elektrické sítě.
  3. Snížit cenu za vytápění elektřinou lze například volbou vhodného tarifu, o který můžete zažádat, jestliže máte zároveň nainstalovaný také elektrický bojler nebo přímotop.

 

Podívejte se na nejlepší elektrické kotle:
toto jsou vítězové recenzí, hodnocení, srovnání a testů

Všechny žebříčky a hodnocení pro vás pravidelně aktualizujeme a doplňujeme. Poslední aktualizace proběhla dnes.
Klikněte na odkaz v tabulce a přečtěte si detailní informace o výrobku
.

 

TOP elektrické kotle v České Republice

Dlouhodobě nejlépe hodnocené elektrické kotle
Pořadí Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení
1. Protherm Ray 12KE 0010023672 Protherm Ray 12KE 0010023672 16 100 1,6
2. Protherm Ray 9KE 0010023671 Protherm Ray 9KE 0010023671 15 991 1,1
3. Protherm Ray 18KE 0010023674 Protherm Ray 18KE 0010023674 18 046 1,8
4. Protherm Ray 14KE 0010023673 Protherm Ray 14KE 0010023673 17 620 1,0
5. Protherm Ray 24KE 0010023676 Protherm Ray 24KE 0010023676 19 590 1,5

Zobrazte si další informace k tématu Nejlepší elektrické kotle.

 

TOP elektrické kotle na Slovensku

Dlouhodobě nejlépe hodnocené elektrické kotle
Produkt Název Obrázek Cena od [Kč] Hodnocení
1. Protherm Ray 12KE 0010023672 Protherm Ray 12KE 0010023672 20 629 1,4
2. Protherm Ray 21KE 0010023675 Protherm Ray 21KE 0010023675 23 655 5,5
3. Protherm Ray 6KE 0010023670 Protherm Ray 6KE 0010023670 19 879 1,5
4. Protherm Ray 18KE 0010023674 Protherm Ray 18KE 0010023674 22 404 1,1
5. Protherm Ray 9KE 0010023671 Protherm Ray 9KE 0010023671 20 404 1,2

Výběr dalších zajímavých produktů z kategorie Nejlepší elektrické kotle.

 

TOP elektrické kotle v Polsku

Dlouhodobě nejlépe hodnocené elektrické kotle
Pořadí Název Obrázek Hodnocení
1. Kospel EKCO.MN3 Kocioł elektryczny 12/16/20/24 kW ze sterowaniem pogodowym z ... Kospel EKCO.MN3 Kocioł elektryczny 12/16/20/24 kW ze sterowaniem pogodowym z ... 1,1
2. Piec Kocioł Elektryczny Kospel Ekco MN3 Piec C.o 4/6/8 Kw Piec Kocioł Elektryczny Kospel Ekco MN3 Piec C.o 4/6/8 Kw 1,1
3. Kocioł elektryczny Pułkownik 9 kW - zaawansowana seria LCD Kocioł elektryczny Pułkownik 9 kW - zaawansowana seria LCD 1,1
4. Elterm Elektryczny kocioł PUŁKOWNIK 18/12/6/4 kW (AsZN-W) Elterm Elektryczny kocioł PUŁKOWNIK 18/12/6/4 kW (AsZN-W) 1
5. KOSPEL KOCIOŁ ELEKTRYCZNY EKCO.LN3 12/16/20/24 kW KOSPEL KOCIOŁ ELEKTRYCZNY EKCO.LN3 12/16/20/24 kW 1,2

 

TOP elektrické kotle v Německu

Dlouhodobě nejlépe hodnocené elektrické kotle
Pořadí Název Obrázek Hodnocení
1. Viessmann Vitodens 100-W 3,2 - 25 KW Umlauf Viessmann Vitodens 100-W 3,2 - 25 KW Umlauf 1,1
2. Kospel Elektrischer Heizkessel MN3 12/16/20/24 KW Kospel Elektrischer Heizkessel MN3 12/16/20/24 KW 1,1
3. Elterm Elektro-Zentralheizung, AsZN-W 4/6/9/15 kW, Grundfos Pumpe, ausdehnungsgefäß Elterm Elektro-Zentralheizung, AsZN-W 4/6/9/15 kW, Grundfos Pumpe, ausdehnungsgefäß 1,1
4. Ariston Kondensationskessel Thermo GROUP 3301021 Weiß Ariston Kondensationskessel Thermo GROUP 3301021 Weiß 1,1
5. Elektrische Heizung UNTERBECKENKESSEL 5L Elektrische Heizung UNTERBECKENKESSEL 5L 1,7

Některé z produktů mohou být určeny pouze pro zahraniční trh.

Alternativní produkty z této kategorie výhodně nakoupíte ZDE.

  

DOPORUČENÍ: Kde sehnat elektrické kotle? Projděte si obchody s nejširší nabídkou

 Rozhodně NEPŘEHLÉDNĚTE – ať vám neuniknou obchody kde mají opravdu velký výběr. Elektrické kotle jaké vás jen napadnou mají v nejširší nabídce především v těchto obchodech, tak si je nezapomeňte projít: Poradíme, kde seženete, co hledáte 

  • Dektrade.cz – kvalitní stavebniny a stavební materiály za super ceny. O tom se musíte přesvědčit
  • Allegro.cz – máte rádi nakupování? Potom je to pro vás to pravé místo! Mají vše, od kosmetiky po spotřebiče

 

Potřebujete poradit ještě víc? Čtěte rady pro správný výběr

Po velkém útlumu používání zastaralých kotlů na tuhá paliva (především na uhlí), se do popředí zájmu dostává topení v elektrických kotlích, které tvoří třetí nejčastější volbu pro individuální vytápění bytů a domů.

 

Pro koho jsou elektrické kotle nejvhodnější?

 

Lidé si tuto variantu vytápění volí především kvůli pohodlí. Elektrický kotel je cenově dostupný, instalaci zvládne každý šikovný řemeslník se základními odbornými znalostmi. Jde o čistou formu vytápění, kdy odpadá starost s kouřem a špínou, jako je to v případě kotlů na tuhá paliva. Elektřina je dnes k dispozici i v hůře dostupných odlehlých oblastech. K vytápění elektrickým kotlem není třeba komín pro odvod spalin. Na rozdíl od kotle na tuhá paliva, je ten elektrický prostorově nenáročný a kvůli čistému a tichému provozu ho lze zavěsit přímo v obytné zóně, bez nutnosti zřizovat kotelnu v odlehlé části domu. Nevýhodou je ve srovnání s jiným způsobem vytápění finančně nákladný provoz. Proto se elektrický kotel často využívá jako záložní zdroj k jinému způsobu vytápění, například k solárním panelům, tepelnému čerpadlu nebo krbovým kamnům.

  • Pro instalaci elektrického kotle hovoří jeho cenová dostupnost, malé rozměry a jednoduchá instalace i obsluha.
  • Elektrický kotel má na rozdíl od kotle na pevná paliva dlouhou životnost a nepotřebuje komín. 
  • Díky tichému a čistému provozu jej lze umístit i do obytné části domu.
  • Topení elektrickým kotlem je ekologické a nezhoršuje kvalitu ovzduší.

 

Kritéria výběru elektrického kotle a jaké jsou možnosti na trhu

 

Nejdůležitější kritérium, které je potřeba při výběru elektrického kotle zohlednit, je topný výkon. To je parametr, který udává velikost plochy, která se daným modelem kotle vytopí. Na trhu jsou kotle s výkonem od 6 kW do 60kW. Moderní elektrické kotle mají i možnost regulovat topný výkon. V případě, že není potřeba vytápět celou domácnost, může kotel pracovat i na poloviční výkon. Dalším důležitým parametrem je účinnost vytápění. U většiny elektrických kotlů se tento parametr pohybuje na hodnotách 99 % a více. Běžné kotle s vyšším výkonem pracují s napětím 400V, připojují se tedy na třífázovou rozvodnou síť. U malých elektrických kotlů, které slouží například jako rezervní zdroj vytápění a mají nízký tepelný výkon 6-9 kW, je výhodou jednofázové zapojení na 230V.

  • Při výběru elektrického kotle je potřeba v první řadě zohlednit jeho topný výkon a ten přizpůsobit velikosti vytápěného prostoru.
  • Na trhu se můžete setkat s elektrickými kotli o výkonu od 6 kW do 60kW.
  • Účinnost vytápění se u většiny elektrických kotlů pohybuje nad 99%.

 

Jak zlevnit vytápění elektrickým kotlem? 

 

Jak již bylo zmíněno, nepatří vytápění elektrickým kotlem k nejlevnějším. Proto je potřeba se poohlédnout po možnostech zvýšení jeho ekonomické efektivity. Cenu tarifu elektřiny ovlivnit nelze, zaměřit se ale můžete na jeho volbu. Jestliže současně s elektrickým kotlem provozujete také elektrický bojler, můžete požádat o výhodný tarif D25d, který funguje ve dvoufázové sazbě. Majitelé přímotopů či tepelných čerpadel pak mohou žádat o ještě výhodnější tarif D26d. Radiátory navíc můžete doplnit o termostatické hlavice a ventily regulující precizně jejich výkon v závislosti na vašich potřebách. Díky kombinaci chytrého přístupu, ohřevu vody a vytápění lze náklady srazit v některých případech až na polovinu jejich původní výše.

  • Pro zvýšení efektivity vytápění elektrickým kotlem je možné radiátory doplnit o termostatické hlavice a ventily, které mohou snížit náklady až o 10%.
  • Nechcete-li za elektřinu na provoz elektrického kotle platit více, než je potřeba, vsaďte na výhodný tarif D25d, který můžete získat, jestliže si nainstalujete elektrický bojler.
  • V případě, že máte tepelné čerpadlo nebo topíte přímotopy, můžete zažádat o ještě výhodnější tarif D26d.

 

Jaký je nejlepší elektrický kotel – na co se nejčastěji ptáte?

 

  • Jak funguje elektrický kotel?

Uvnitř elektrického kotle ohřívají odporové topné tyče vodu, která proudí v topné soustavě. Zpět do kotle se tedy opět vrací studená. Aby se ohřátá voda dostala do radiátorů, je potřeba do systému nainstalovat oběhové čerpadlo. Elektrický kotel je proto velmi snadné zakomponovat do již nainstalovaného ústředního vytápění a po připojení začít ihned používat.

 

Nejlepší elektrické kotle 2024. 

Vybrali jste si? Věříme že ano.

Ale pokud na vás přesto bylo informací moc, podívejte se prostě přímo na tohle

Absolutní vítěz srovnávacího testu v ČR

Tohle je absolutní vítěz srovnávacího testu - produkt Protherm Ray 12KE 0010023672. Tady pořídíte Protherm Ray 12KE 0010023672 nejvýhodněji!
„Absolutní vítěz srovnávacího testu: Protherm Ray 12KE 0010023672“

Vyber-si.cz vaše nejsnazší cesta ke správnému produktu!

 

 

 
 

   

Inspirujte se zajímavými produkty i v dalších kategoriích. Návštěvníci našich stránek jako jste vy, se často zajímají také o hodnocení zboží z těchto kategorií:

Vyber-si.cz vaše nejsnazší cesta ke správnému produktu.

5/5 - (14 hlasů)